Emisia

Ćure vicešampion CEFL lige

Naši zaposleni pored profesionalnih nižu i lične uspehe, pa je tako kolega Stefan Đurić iza sebe imao veoma uspešnu sezonu u “Divljim veprovima”. Oni su šampioni naše lige i trenutno brane titulu, a vrhunac sezone bilo je finale Centralno – evropske lige, u kome su “Veprovi” poraženi od austrijske ekipe Swarco Raiders-a.

Iako nisu osvojili titulu, Stefan je veoma zadovoljan načinom na koji su se predstavili protiv jednog od najjačih timova u Evropi.

– Finalna utakmica je bila do sada najjači ispit za američki fudbal u Srbiji na kojem se, po mom mišljenju, nismo obrukali. Niko od nas nije očekivao da pružimo onakav i onoliki otpor s obzirom na to koliko su oni ozbiljna organizacija. Iako nismo uspeli da pobedimo ovo je bilo jedno izuzetno iskustvo, kako za nas igrače, tako i za upravu kluba, koja je imala prilike da se više uputi u rad jedne od najozbiljnijih i najtrofejnijih ekipa na prostoru Evrope.

U nastavku sezone Ćureta očekuje borba za titulu prvaka Srbije (plej of počeo 24./25. juna), a zatim i obaveze u reprezentaciji. Zbog velikog broja treninga prinuđen je da slobodne dane koristi za potrebe utakmica i reprezentativnih obaveza, pa u šali kaže da je posao u Emisia-i uticao i na sportski aspekt njegovog života.

– Američkim fudbalom se bavim od 2008. godine, prvih šest sam proveo u Kraljevu, a kada sam se zaposlio u Emisia-i prešao sam u “Veprove”. Ovaj sport podstiče stvaranje bezrezervnog poverenja među saigračima, timski rad i stvaranje jedne velike porodice, kako na terenu, tako i van njega. Ista atmosfera vlada i u mom timu u ovoj kompaniji tako da, kada sam objasnio čime se bavim u slobodno vreme naišao sam na razumevanje i podršku kolega.