SELEKCIJA

Selekcija

Uspeh, ugled i poverenje klijenata Emisia je izgradila zahvaljujući inovativnosti, kvalitetu i posvećenosti. Osobe koje imaju ove osobine dobrodošle su u naš tim!

Proces izbora  najboljih kandidata za zaposlenje ima nekoliko faza.

Prijavljivanje

Prijavljivanje je prvi korak, a najvažniji savet onima koji žele da konkurišu je da dobro procene svoje veštine i interesovanja. Više šansi za uspešnu aplikaciju imaju oni čija znanja i sposobnosti odgovaraju potrebama posla za koji konkurišu. Budite kratki i jasni i u prijavi za posao navedite relevantno obrazovanje i radno iskustvo.

Selekcija

Vaše prijave redovno pregleda HR tim, koji ima „dobar njuh” za talente i „oštro oko” za analizu CV-ija, a odlično zna zahteve i potrebe svih poslova. U našoj bazi već se nalazi nekoliko stotina biografija, zbog čega se često dešava da u proces selekcije uključimo kandidate koji su konkurisali u prethodnom periodu.

Testiranje

Ovaj korak predstavlja preliminarnu proveru znanja. Online test sa zadacima iz odgovarajuće oblasti, sa uputstvima za pristup platformi za testiranje, HR tim šalje kandidatima čiji CV ukazuje da imaju potencijal za određeni posao. Svako ko je učestvovao u testiranju dobija i obaveštenje o ishodu.

Intervju

One koji uspešno reše zadatke tokom online testiranja pozivamo na razgovor. To je prilika da se bolje upoznamo, da predstavimo Emisia-u i saznamo više o veštinama i interesovanjima, ambicijama, iskustvu i projektima na kojima je kandidat radio, šta nju ili njega motiviše. Zapošljavamo one koji dele naše vrednosti, a istovremeno nečim novim i jedinstvenim čine našu zajednicu bogatijom.

On-boarding

Potpisivanje ugovora o radu i prateće dokumentacije je samo početak. Nakon ove administrativne, sledi procedura koja novim koleginicama i kolegama omogućava da bolje upoznaju kompaniju i način njenog funkcionisanja, objekat u kome rade, timove, kolege, dužnosti i odgovornosti koje njihovo radno mesto podrazumeva. Sve važne informacije pružaju mentor, menadžer, koleginice i kolege i članovi HR tima, ali je podjednako značajno da i vi nama saopštite šta želite da naučite, koja vrsta podrške vam je potrebna.