Emisia

Letnje radionice

Tradicionalno tokom jula u našoj kompaniji se organizuju letnje radionice. Izuzetak nije bila ni ova godina, kada se za tri radionice Jave, UI i CSS/Sass-a prijavilo skoro 200 kandidata.

Među njima izabrali smo 30 koji su već počeli sa teorijskom i praktičnom nastavom sa našim predavačima, koji su veoma zadovoljni izabranim kandidatima.

Marina Ivković, predavač na CSS/Sass radionici ističe da je rano da se daju prognoze, ali na osnovu znanja i interesovanja koje su polaznici pokazali do sada, možemo očekivati mnogo zanimljivih projekta.

– S obzirom da je ovo prva CSS/Sass radionica, privukla je dosta dobrih polaznika koji imaju solidno znanje kao i želju da ga prošire i steknu nova iskustva. Većini je ovo prvi susret sa Sass-om i dobra prilika da ga savladaju. Zbog toga je Sass i bio tema dosadašnjih časova, a već kroz prvi domaći zadatak polaznici su počeli da ga primenjuju. Naredni časovi biće posvećeni upoznavanju sa Ext-om, kroz rad na zajedničkom projektu. Kreiraćemo timove od polaznika UI i CSS/Sass radionica, a oni će „zajedničkim snagama“ kreirati i stilizovati aplikaciju „Task tracking“, objašnjava Marina.

Sa njenim utiscima slaže se i Veljko Jelenić, predavač na Java radionici.

– Dobili smo jaku grupu polaznika, čini se da su veoma slični i da su zainteresovani za Javu. Na prvom času radili smo osnove Jave, kolekcije, exceptione…Objasnili smo im i neke dizajn paterne koji se koriste i dali domaći zadatak, koji su solidno uradili. Zatim smo im pokazali Maven i Spring, a onda su polaznici radili male Spring Boot projekte. Ostalo je još da im pokažemo Hibernate i onda počinju da rade na projektu, ističe kolega Jelenić.