Emisia

Naša ekipa u Fleg fudbal ligi

Tokom jeseni u Srbiji je organizovana treća po redu Fleg fudbal liga, a po prvi put u njoj su učestvovale i naše kolege, tačnije dvanaestorica kolega i koleginica Jelena Jevtović. Oni su zajedno sa nekoliko članova kluba američkog fudbala Wild Boars činili našu ekipu, koja se vikendima nadmetala sa timovima iz centralne Srbije.

I dok se Jela sa ženskom ekipom Wild Cats-a plasirala na završni turnir u Sremskoj Mitrovici, on je za malo izmakao našim kolegama. Ipak, utisci posle završetka lige su sjajni, pa se očekuje da će sledeće godine za ovaj u Srbiji novi, ali zanimljivi sport ,da se prijavi mnogo više ljudi.

Tome se nada i kolega Stefan Đurić Ćure, koji je bio inicijator učešća Emisia-e u Fleg fudbal ligi.

– „Flag football“ je beskontaktna verzija američkog fudbala i zbog toga je vrlo popularna u američkim kompanijama, koje je koriste kao jednu vrstu team building-a i rekreacije svojih zaposlenih. U razgovoru sa nekolicinom kolega tokom prethodnih godina primetio sam interesovanje, pa sam pred ovu sezonu ponudio svim ljudima da se pridruže Wild Boars timu, s obzirom da već par godina unazad gajimo dobar odnos između ova dva kolektiva. Nadao sam se da će se prijaviti 3 možda 4 kolege, ali je na kraju taj broj izašao na 13, objašnjava Ćure.

S obzirom da su se kolege prvi put susrele sa ovom vrstom sporta, on je prezadovoljan postignutim. Tu misli na brzinu shvatanja pravila i načina igre, zatim na sjajnu atmosferu koju su napravili, a zadovoljan je i rezultatom, budući da su se prvi put nadmetali u ovom sportu.

Izvanredne utiske sa utakmica nosi i naša koleginica Jela, koja je nažalost zbog povrede prsta, takmičenje u ligi završila ranije od predviđenog.

– Svi u firmi znaju da volim sport i da volim rekreativno njime da se bavim. Da se prijavim u Wild Cats najviše me je motivisalo to što su se kolege prijavile u muški deo tima, ali kada sam krenula da treniram i videla kako sve to ide, fleg fudbal mi se veoma dopao. Nažalost, zbog povrede odigrala sam samo jedan turnir u Čačku i to je bio predivan dan proveden sa devojkama iz Wild Cats-a i kolegama iz Emisia-e.

Tog dana Jelena je odigrala tri utakmice i, kako sama kaže, to je za nju bilo vatreno krštenje. Iako je bezkontakni sport, fleg fudbal je, po njenom mišljenju, veoma naporan i potrebno je mnogo fizičke kondicije.

Nažalost, u Kragujevcu ne vlada velika zainteresovanost devojaka da se bave fleg fudbalom, pa je i ekipa Wild Cats brojala minimalan broj članova, ali se Jelena nada da će se on popularizovati u narednim godinama.

– U igri mi se najviše svidelo trčanje, igrala sam na poziciji risivera i veoma zanimljivo, ali i teško mi je bilo da zapamtim sve akcije. Sviđa mi se što je timski sport, ali i što nije statičan i nema toliko pauza, kao u američkom fudbalu, objašnjava Jelena svoje impresije.

Kaže da će i sledeće godine učestvovati u fleg fudbal ligi, a sa pripremama će krenuti već na proleće, kako bi fizički bila spremna za jesen i novu sezonu.

Njen entuzijazam dele i ostale kolege i nadaju se da će naredne godine dobro se zabavljajući uspeti da ostvare i bolji rezultat.