Emisia

Prvi Emisia turnir u stonom tenisu

Na inicijativu nekoliko kolega koji svako veče posle posla odigraju partiju ili dve stonog tenisa, u martu je organizovan prvi turnir u okviru naše kompanije. Za turnir se prijavilo čak 27 kolega, koji su svoje veštine okušali u singlu i u dublu.

Svi takmičari bili su podeljeni u četiri grupe, a turnir je zbog velikog broja mečeva trajao nekoliko nedelja. Iako su se još na početku tamičenja izdvojili favoriti, bilo je i kolega koje su iznenadile i pronašle svoj put do medalja.

Apsolutni pobednik turnira bio je kolega Aleksandar Miladinović, koji je u finalu singla pobedio do tada prvog favorita Miloša Stankovića Mjašu. Miladinović je osvojio titulu i u dublu u paru sa kolegom Stevanom Stojanovićem.

Drugo mesto u singlu osvojio je Mjaša, dok je treći bio kolega Veljko Marinković. Srebrom u dublu okitili su se Goran Jovičić i Marko Krstić, dok su bronzu osvojili Miloš Stanković i Miloš Novčić.

Treba napomenuti da su na turniru učestvovale i dve koleginice koje su branile čast dama u našoj kompaniji. Reč je o Mariji Jevtović i Mirjani Stanković.

Organizator ovog takmičenja kolega Marko Petrović Junior ističe da je turnirom generalno zadovoljan, iako uvek ima mesta za poboljšanja.

– Pošto je ovo bio prvi turnir, videli smo potencijalne nedostatke i njih ćemo ispraviti sledeće godine. Kolege su pokazale sjajno umeće, kvalitet mečeva bio je na visokom nivou, kako u grupnoj fazi, tako i u play off-u i povećavao se kako se turnir približavao završnici. Podela medalja je bila manje više očekivana, favoriti su opravdali očekivanja. Još jednom želim da čestitam svim takmičarima turnira i nadam se da se vidimo sledeće godine, ističe Petrović.

Za najbolje na turniru Emisia je obezbedila pehare, medalje i majice sa logom našeg prvog turnira, a kako navodi naš kolega plan je da u narednom periodu ovo takmičenje postane tradicionalno i da svake godine okupi sve više kolega.