Emisia

Uvek spremni da pomognemo

Kao društveno odgovorna kompanija uvek se trudimo da doprinesemo razvoju lokalne zajednice i da pomognemo ljudima oko nas. Zbog toga smo i ove godine učestvovali u nekoliko humanitarnih akcija i u te svrhe uplatili više od 1,5 miliona dinara.

Tako su u saradnji sa našom kompanijom učenici Prve kragujevačke gimnazije otišli na takmičenje First lego liga u Sloveniji, gde su se sa svojim vršnjacima nadmetali u programiranju i konstruisanju robota, a pomogli smo i aktivnosti sekcije za primenjenu fiziku i elektroniku u ovoj školi. Donirali smo novac i sportskim klubovima u gradu i tako pomogli razvoj profesionalnog, ali i školskog sporta. Već tradicionalno učestvujemo u akciji prikupljanja pomoći za decu leptire, a pomogli smo i mladoj mami Mirjani Ristić iz Vranja u njenoj borbi protiv leukemije.

Ipak, akcija koja je sigurno obeležila prvih šest meseci ove godine je prikupljanje pomoći za Teodoru Vranješević, kojoj je bilo potrebno 350.000 evra za transplantaciju koštane srži u Nemačkoj. Akciji, u kojoj je učestvovao ceo Kragujevac, pridružila se i naša kompanija, a bitno je naglasiti da su novac donirali zaposleni, a zatim je Emisia sakupljeni iznos uvećala pet puta.

U ovoj godini nastavili smo i sa organizovanjem akcija dobrovoljnog davanja krvi, pa je tokom februarske akcije čak 30 naših kolega dalo krv u Kliničkom centru. Naredna akcija zakazana je za jesen.